Shopping

Vi er alle glad i shopping, eller i allefall liker cirka 50% av befolkningen det. I Lisboa er det mange steder der du kan gå på shopping og bruke opp litt av pengene dine, så her kommer en guide som forteller deg det du trenger å vite om shopping i Lisboa.

Om du ønsker å gå på shopping i Lisboa for å kjøpe lokale ting og typiske souvenirer fra Portugal gir vi deg info om hvor du kan kjøpe sånt. Om du heller lengter etter H&M eller kanskje Zara eller litt mer kjente og kjære vestlige merker finner du de også i Lisboa, og vi forteller deg hvor!

Populære shopping områder i Lisboa

Når du kommer til Lisboa har du kanskje fått med deg tipset om å reise til området rundt Baixa – Chiado (navnet på det mest sentrale metro stoppet). Her finner du nemlig det mest populære området for shopping, men det er ikke det samme hvor du beveger deg her heller. Her er noen av områdene du bør få med deg rundt dette stoppet!

1) Rua Augusta

Shopping - Rua AugustaDette er den mest kjente shopping gata i Lisboa. Den starter ved Praca do Comercio (Commerce square) og der går den gjennom den flotte buen og så begynner Rua Augusta. I gata finner du drøssevis av kjente merkevarebutikker som Hennes og Mauritz, Zara, Pull and Bear og lignende. Her kan du også kjøpe deg noe å drikke, smake på den legendariske Pastel de Nata og også kjøpe mer lokale produkter i noe som nesten kan kalles autentiske Lisboa butikker. Det er mange souvenir butikker her også der du kan kjøpe magneter, keramikk og andre ting du kan ta med deg hjem. Gata ender mellom Praca Dom Pedro IV og Praca Figueira.

2) Rua do Carmo

Shopping - Carmo

Hvis du ser på kartet ovenfor vil du se at gata Rua Augusta ligger parallelt med denne gata, bare noen hakk bortenfor. Basert på dette vil du enkelt finne veien til Rua do Carmo. Og det bør du absolutt gjøre for Rua do Carmo er en gate med svært hyggelig atmosfære og når du ser opp kan du også se på den flotte Elevador da Santa Justa.

I denne gata kan du handle i mange butikker som minner om de i Rua Augusta, men du kan finne noen enda finere butikker og også slike såkalte department stores der du finner mange butikker inne i ett og samme lokale. En svært moderne og flott gate!

Rua do Carmo
Rua do Carmo

3) Avenida da Liberdade

Hvis du synes at Zara og lignende er for allminnelig og du gjerne ønsker å gjøre litt mer eksklusiv shopping bør du bevege deg i retning av Avenida da Liberdade. Denne ligger også svært sentralt og den starter fra Praca Restauradores og slutter ved  Praca do MarIques de Pombal. Den er litt over 1km lang og er nesten 100 meter bred og har biltrafikk i midten. Her finner du merker som Prada og også Hard Rock Cafe og drøssevis av andre eksklusive butikker!

4) Vasco da Gama kjøpesenter

Om du lengter etter et godt og gammeldags kjøpesenter er Vasco da Gama senteret noe for deg. Det ligger rett ved taubanen, så hvorfor ikke kombinere en tur med taubane og muligens akvarium med shopping på Vasco da Gama senteret? Du kommer hit ved å reise til metrostasjonen Oriente.

Inne på kjøpesenteret finner du flere etasjer med shoppingmuligheter i kjente og kjære merkevarebutikker. Du kan også få deg en matbit her inne og om du ønsker å kjøpe deg noe i en svært flott og stor matbutikk finnes dette også i senteret. Hvis du for eksempel drømmer om litt fisk eller skalldyr har denne matbutikken en enorm fiskedisk! Her finner du alt du trenger og langt utover det, så med kvinner i reisefølget bør man nok regne en god del timer her!

5) El Cortes Ingles

Om du har reist verden rundt og vært innom byer som Madrid og Barcelona har du sannsynligvis hørt om  El Cortes Ingles. Dette er et sted å gå om man ønsker å få med seg litt eksklusiv shopping. Du kan selvfølgelig besøke Avenida da Liberdade som vi nevnte tidligere, men på El Cortes Ingles finner du alt på samme sted. I Lisboa ligger El Cortes Ingles ved metrostasjonen Sao Sebastiao og den nøyaktige adressen er  Av. António Augusto de Aguiar 31.

Hva bør jeg kjøpe i Lisboa?

Hvis du har lyst til å reise hjem fra Lisboa med følelsen av at du har kjøpt noe som er autentisk og litt typisk Portugal og Lisboa i baggasjen er dette noen av tinga du bør kjøpe med deg hjem.

1) Keramikk

Når du reiser rundt i Lisboa vil du se drøssevis av hus med flott keramikk på veggene. Dette er ett av de mange ansiktene til byen, men keramikk er ikke bare til å pynte hus med, men også til å bruke når man spiser mat og lignende. Kjøp med deg flott keramikk fra en av de mange butikkene som selger sånt i Lisboa!

2) Vin

Portugal er godt kjent for sine viner og om du har lyst til å kjøpe med deg noe av den beste lokale vinen anbefaler vi vinbutikken som heter Garrafeira Nacional. Den ligger i Rua de Santa Justa 18. Noe av det viktigste å få med seg når man er i Portugal er selvfølgelig portvinen som stammer fra Douro dalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *