Belem tårnet

Belem tårnet er den mest populære av alle severdigheter i Lisboa, i allefall sier de at dette er den severdigheten i Lisboa som blir oftest avbildet av tatt bilder av. Den ligger svært nær til Hieronymittklostret og sammen med klosteret er dette en del av det som er på UNESCO sin verdensarv liste siden 1983.

Tårnet selv ble bygget på 1500 tallet og er fantastisk flott eksempel på arkitekturen fra denne perioden. Tårnet har hatt flere funksjoner opp gjennom historien, blant annet har det blitt brukt som et faktisk forsvarssverk. Det har også blitt brukt som et fengsel og av tollvesenet. I dag så er tårnet fyllt opp med turister fra morgen til kveld, men om du ikke drømmer om et sted fullt av turister kan du også nyte utsikten mot tårnet på et herlig elvecruise på kvelden.

For å komme deg til Belem tårnet kan du reise med trikk 15 eller med buss 727, 28, 729, 714 eller 751. Det samme gjelder her som med Hieronymittklostret at du ikke må gå glipp av «Pastel de Nata» som du får kjøpt hos Pasteis de Belem som er rett ved trikk og buss-stopp!

Bilder av Belem tårnet

Belem tårnet

Belem tårnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *