Været

En av de viktigste tingene for at vi skal ha en fin ferie er bra vær. Det går selvfølgelig ann å ha det bra også i dårlig vær, men det er helt klart hundre ganger koseligere å være på ferie hvis sola skinner og man har fint vær.

Sannsynligvheten for dette er ganske stor i Lisboa, men en fare er kanskje at det vil være for varmt, og det er noe de fleste nordmenn ikke er så veldig glade i. Det som er greit å vite om Lisboa er at det på vinterstid er svært mildt her, så mens det er snø og minusgrader i store deler av Europa ligger temperaturene i Lisboa på mellom 10 og 15 varmegrader.

I måneder som mars og april begynner det å bli varmere og mot slutten av mai er man allerede oppe i rundt 30 grader. Deretter blir det kanskje litt for varmt i juni, juli og august, mens så kjøler det seg litt ned igjen og blir mer levelig i september og oktober. Og det er nok det som gjør at mange turister nettopp besøker Lisboa enten på forsommeren eller på høsten.

Værmelding for Lisboa

Du må ta med solkrem når du besøker Lisboa om sommeren. Når du går mellom de kjente attraksjonene, er det lett å bli solbrent, noe som kan ødelegge oppholdet hvis det blir ille. Det er også verdt å ta med badedrakt fordi mange strender i nærheten av Lisboa er verdt et besøk. Hvis du er heldig, kan du nyte å bade i et hav med temperatur over 25 Celsius. Høres ikke det bra ut?

Hvilket vær kan du forvente i Lisboa?

La oss ta en titt på hva slags vær du kan forvente i Lisboa, måned for måned. Dette er bare generell informasjon, så ikke glem å se på den faktiske værmeldingen for Lisboa før du besøker byen og pakker klær basert på det du ser.

Januar: Januar i Lisboa er mild, med en gjennomsnittstemperatur på 13°C (55°F). Selv om det er den kaldeste måneden i året, er det fortsatt relativt hyggelig å utforske byens historiske steder og museer. Husk å ta med en jakke da kveldene kan være kjølige.

Februar: Februar i Lisboa ligner på januar, med milde temperaturer og sporadiske regnbyger. Byen er imidlertid fortsatt relativt stille siden det fortsatt er lavsesong for turisme.

Mars: Mars markerer begynnelsen på våren i Lisboa, med varmere temperaturer på gjennomsnittlig rundt 15°C (59°F). Dette er en flott tid for å besøke byen ettersom blomstene begynner å blomstre og byen blir levende med kulturelle begivenheter og festivaler.

April: April er en flott tid å besøke Lisboa, med varmere temperaturer og mye sol. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 18°C (64°F), noe som gjør den ideell for å utforske byens utendørsmarkeder og kafeer.

Mai: Mai er en av de beste tidene å besøke Lisboa, med varme temperaturer på gjennomsnittlig rundt 21°C (70°F). Byen er også mindre overfylt enn i sommermånedene, noe som gjør det til en ideell tid for å besøke populære turiststeder som Belem-tårnet og Jeronimos-klosteret.

Juni: Juni markerer begynnelsen på sommeren i Lisboa, med temperaturer som når et gjennomsnitt på 24°C (75°F). Det er en flott tid å besøke strendene og nyte nattelivet i byens mange barer og klubber.

Juli: Juli er toppen av sommeren i Lisboa, med temperaturer som når et gjennomsnitt på 27°C (81°F). Byen kan være overfylt med turister, men det er fortsatt en fin tid for å nyte de mange strendene og utendørsaktivitetene.

August: August i Lisboa er varm og tørr, med temperaturer i gjennomsnitt rundt 27°C (81°F). Det er en populær tid for turister å besøke, så vær forberedt på folkemengder og høyere priser.

September: September er en flott tid å besøke Lisboa, med temperaturer som begynner å kjøle seg ned til et gjennomsnitt på 24°C (75°F). Det er fortsatt varmt nok til å nyte strendene og utendørsaktiviteter, men uten folkemengdene i sommermånedene.

Oktober: Oktober er en flott tid å besøke Lisboa, med milde temperaturer og mye sol. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 20 °C (68 °F), noe som gjør det til en flott tid for å utforske byens mange museer og historiske steder.

November: November i Lisboa kan være regnfull og kjølig, med temperaturer på gjennomsnittlig rundt 16°C (61°F). Det er fortsatt en flott tid å besøke byen, men husk å ta med en jakke og paraply.

Desember: Desember i Lisboa er mild, med temperaturer i gjennomsnitt rundt 14°C (57°F). Det er en flott tid for å utforske byens julemarkeder og festivaler, og nyte de mange innendørsaktivitetene som museer og gallerier.

Avslutningsvis har Lisboa et middelhavsklima med milde vintre og varme somre, noe som gjør det til et flott reisemål året rundt. Avhengig av dine preferanser, er det en sesong for alle i Lisboa. Enten du foretrekker sommerens varme strender eller de milde temperaturene på våren og høsten, har Lisboa noe å tilby. Sørg for å sjekke værmeldingen før du drar og pakk deretter.