Offentlig transport

Viva Viagem

En av de beste måtene å forberede seg til turen til Lisboa på er å sette seg litt inn i kollektivtransportsystemet. Det fungerer ganske enkelt og greit, og hvis du skjønner hvordan det hele foregår er det noe du kommer til å ha stor glede av under oppholdet.

Lisboa har et metrosystem som består av fire linjer. Du kan lese mer om metrolinjene, samt se et metrokart på metro i Lisboa siden.

Du fleste trikkelinjene i Lisboa er sånne gode og gammaldagse trikkelinjer, og det betyr også svært små vogner. Disse er nostalgiske og bør absolutt oppleves og du kan lese mer om disse nostalgiske trikkelinjene under aktiviteter. En annen og mer moderne trikkelinje er linje nummer 15 som kobler sentrum av Lisboa sammen med Belem området.

Bussene tar deg med rundt i nesten alle retninger og en populær tur er for eksempel buss 737 som tar deg fra  Praca Figueira til slottet Castle (den stopper ikke ved selve slottet, så du må gå en lite stykke fra bussstasjon til slottet).

Så nå har du masse informasjon om kollektivtransport i Lisboa, om metro, busser og trikker, men hvordan kan du få tak i billettene, hvor mye koster de og lignende?

Billetter og priser for kollektivtransport

Det aller første du må gjøre er å få tak i et Viva Viagem kort som du trenger for å reise med kollektivtransport. Du kan kjøpe et slikt kort på de fleste stasjoner fra en automat. Velg først engelsk språk og velg så varianten med at du enda ikke har et Viva Viagem kort. Når du har valgt dette må du velge enten å kjøpe en 24 timers billett eller enkelt billetter.

Det er klart enklest å bruke 24 timers billett og du skal ikke reise mye før det lønner seg kontra det å bruke enkeltbilletter. Uansett hva du velger er det bare å betale det du blir bedt om og ta med deg kortet og «stemple» det får du går ombord på kollektivtransporten.

Når du går på en buss eller metro eller en trikk må du alltid validere kortet og du vil høre en fin lyd og en grønt lys som tilsier at alt er i orden. Om det ikke er mer penger på kvortet eller om du trenger en ny 24 timers billetter så må du bare finne en ny billettmaskin og fylle på ditt allerede eksisterende kort.

Siden 24 timers billetten også kan brukes på aktiviteter som Santa Justa heisen og også på alle de nostalgiske trikkelinjene er det ingen tvil om at dette er den klart beste løsningen for valg av billett. Du kan også kjøpe Lisbon Card, men det koster mye mer penger og det lønner seg bare hvis du har planer om å besøke enormt mange museer!

Prisen for en enkeltbillett til kollektivtransport koster 1,65 Euro og prisen for 24 timers billetten er 6,60 Euro.

2 thoughts on “Offentlig transport

 1. Ulla herheim says:

  Familie på 9 personer skal kort til Metro og buss.
  Kan jeg kjøpe 9 viva viagem på automat og fylle på med euro?

  • worldcityguides says:

   Hei Ulla,
   det er slik det er. Alle passasjerer trenger sine egne VIVA Viagem kort, og disse kan du så fylle opp med enten enkeltbilletter, eller med zapping versjon der du fyller de med EURO som så sakte men sikkert brukes opp i det du skanner de i det dere går ombord på metroer, busser, trikker, eller båter.

   HVis dere velger zapping versjonen er det viktig at man kan ikke få tilbake penger på slike kort som man ikke bruker opp, og man kan ikke bytte til en annen type kort (dagskort) så lenge det fortsatt er penger på kortet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *