Med tog i Portugal

Har du lyst til å utforske mer av Portugal enn bare Lisboa? Kanskje en togtur til Porto eller Faro kunne vært noe? Her finner du nyttig info om det å kjøre med tog i Portugal.

Det aller viktigste vi kan hjelpe deg med er en lenke til en annen side. For hvis du har lyst til å kjøre med tog i Portugal bør du besøke den følgende siden: https://www.cp.pt/sites/passageiros/en/. Der finner du hjemmesiden til Comboios de Portugal, noe ala NSB i Norge, og der finner du oversikt over togtider og priser og også muligheten til å kjøpe billetter.

For nordmenn som kjører tog i Portugal er de mest populære turene fra Lisboa til Cascais, Estoril, Faro og Porto. Her kan du finne litt mer informasjon som kan være nyttig for deg om du ønsker å besøke en av disse eller en annen destinasjon i Portugal.

reise med tog i portugal

Reis med tog fra Lisboa til Porto

Hvis du ønsker å reise fra Lisboa til Porto med tog, bør du reise fra stasjonen som heter Oriente. Her finner du direktetog som vil kjøre deg helt til Porto og som vil stoppe på Campanha stasjonen i Porto. Dette er ikke den mest sentrale, men for å komme deg videre til sentrum kan du reise med såkalt Urban Rail i Porto til stasjonen Sao Bento. Turen mellom de to stasjonen i Porto tar bare 4 minutter, så det er gjort unna på en, to, tre. Prisen for en togbillett mellom Oriente stasjonen i Lisboa og Campanha stasjonen i Porto starter på rundt 25 Euro per vei.

Reis med tog fra Lisboa til Faro

Hvis du vil reise i total motstatt retning av Porto, kan du legge turen til den populære feriebyen Faro, helt sør i Portugal. Hvis du vil reise dit med tog er det best å reise fra togstasjonen Entrecampos i Lisboa. Denne ligger rett ved metrostasjonen Entre Campos, så den er enkel å finne. En annen mulighet er togstasjonen Sete Rios, men vi foretrekker Entrecampos.

Derfra kan du så reise med tog til Faro, og reisetiden pleier å være cirka 3 timer. Prisen på billetten starter på rundt 22 Euro, men ofte koster den mer enn det.

Med tog fra Lisboa til Estoril og Cascais

Om du ønsker å besøke en strand ikke så langt fra Lisboa, kan du selvfølgelig reise til Estoril eller Cascais. Dette er populære reisemål for dagsturer fra Lisboa, og reisetiden er på 35-40 minutter. Det er samme tog som går til begge byer, men Estoril er da 5 minutter før Cascais på ruta. Prisen på en slik billett er cirka 2,2 Euro og avreisen går fra den sentral stasjonen Cais do Sodre i hjertet av Lisboa.

Dette er bare noen eksempler på reiseruter og muligheter for de som vil reise med tog i Lisboa og i Portugal. Har du videre kommentarer eller spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.