25 de Abril broa

Hvis du har lyst til å lure noen er det bare å reise til Lisboa og ta et bilde av deg selv med 25 de Abril broa i bakgrunn. Om du legger dette ut på sosial media som Facebook siden og spør folk hvor bildet er tatt, vil de aller fleste tro at du befinner deg i San Francisco. Hvorfor?  25 de Abril broa i Lisboa har nemlig utrolig store likheter med Golden Gate broa i San Francisco, og nettopp dette er med på å gjøre denne broa til en av de mest kjente severdigetene i byen.

Selve broa ble åpnet i 1966 og den kobler sammen Lisboa med Almada. Dette er den 27 største hengebroa i verden og den er totalt 2250 meter lang. Den ble laget av et amerikansk selskap som også har laget andre broer, også i San Francisco (men ikke Golden Gate broa).

I tillegg til at broa hjelper over 150,000 biler å komme seg over elva hver eneste dag blir den også brukt av tog, noe som gjør at den totale mengden passasjerer som passerer over broa hver eneste dag faktisk nærmer seg 400,000.

Broa ligger sentralt og er midt mellom sentrum av Lisboa og Belem området, noe som gjør at de fleste får med seg denne severdigheten i Lisboa, enten de vil det eller ikke. Denne broa ligger også nær til Cristo Rei, noe som gjør at de aller beste bildene av broa kan man ta mens man nyter utsikten fra Cristo Rei.

25 de Abril bridge: Bilde

Golden Gate in Lisbon

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *