Restauranter

Når du reiser til Lisboa trenger du ikke bare et sted å bo, men du trenger også å putte noe i magen din, i allefall hvis du har lyst til å reise hjem i god behold! Her kan du derfor lese mer om restauranter i Lisboa, men ikke bare om restauranter, men også tips til hva du absolutt bør smake når du først er i byen!

Sjømat i Lisboa

Som du kanskje vet er Lisboa en by der man spiser masse mat fra havet. Det betyr at små barn kanskje heller ville ha reist til Roma for å spise pizza og pasta, men det finnes selvfølgelig også italienske restauranter i Lisboa hvis barna er kresne. For når man besøker restauranter i Lisboa er det nemlig svært vanlig å spise skalldyr, krabber, blekksprut, reker og en av nasjonalrettene er bacalao, så den må du også få med deg mens du er i Lisboa. God appetitt!

Søtsaker i Lisboa

Før man reiser til Lisboa har de fleste hørt om fisken, men det er ikke så mange som vet at Lisboa også har sin svært så berømte søtsak, en type kake, som du garantert kommer til å like og som kanskje vil gjøre enda større inntrykk på deg enn all fisken. Denne heter Pastel de Nata og er en skikkelig god liten kake som er basert på melk, egg og vanilje. Den smaker fantastisk godt og den originale varianten kan du kjøpe når du besøker Belem-tårnet for eksempel. Du finner selvfølgelig kopier av originalen overalt ellers i Lisboa. Oppskriften på originalen er hemmelig, men om du skulle ha lyst til å prøve å lage noe lignende finner du et forslag på en oppskrift her.

Pastel de Nata

Restauranter i Lisboa

Her er noen tips til restauranter i Lisboa som er verdt å besøke mens du er i byen og der du kan spise både italiensk mat, fiskemat, samt smake på de fantastiske vinene fra Portugal.

Den ultimate vinopplevelsen

Om du synes vinen er svært så viktig og kanskje målet enda mer er å smake på god vin enn å spise et kongelig måltid, kan vi anbefale Sommerlier Lisbon. Dette er en restaurant med fantastiske viner, og selvfølgelig også god mat, men et perfekt sted å smake på lekre viner som stammer fra Portugal.

Adresse: Sommelier Lisbon, Rua Telhal 59 – Reserver bord

Den italienske opplevelsen

Om du vil spise noe som ikke er typisk for Portugal, men som smaker deilig og italiensk er Forno D Oro restaurant for deg. Her kan du smake italiensk mat på sitt beste og et sted som både barn og voksne vil synes er herlig!

Adresse: Forno D’Oro, Rua Artilharia 1 16b 1250-039 – Reserver bord

Sjømat opplevelsen

Hvis du har bestemt deg for å ha en kveld i Lisboa der du skal spise sjømat og andre lekkerbiten fra havet er det en kveld du bør tilbringe på Frade dos Mares. Dette er kjent for å være en av de beste sjømatsrestaurantene i Lisboa og her kan du spise det beste av hva havet har å by på, selvfølgelig sammen med gode viner!

Adresse: Frade dos Mares, Av. Dom Carlos I, 55-A – Reserver bord

Michelin stjerne opplevelsen

Det er flere restauranter i Lisboa som har Michelin stjerne, men ett av høydepunktene blant disse er nok Tagide som også er den som ligger veldig godt plassert i hjertet av Lisboa. Her kan du nyte det som kanskje er den fineste middagsopplevelsen i Lisboa, og det bare noen få minutter til fots fra shoppingmuligheter og yrende folkeliv i Lisboa.

Adresse: Tagide, Largo da Academia Nacional de Belas Artes 18-20 – Reserver bord

Dette var noen tips til restauranter i Lisboa samt forslag til hva du bør smake på. Vi håper du vil nyte både gode restauranter og god mat og om du skulle ha noe på hjertet er det bare å skrive en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *