Oppdagelses monumentet

Når du drar mot Belem området for å besøke Hieronymittklosteret og Belem tårnet får du en tredje severdighet med deg på kjøpet, som en herlig bonus. Dette er monumentet som er kjent som Padrão dos Descobrimentos, på engelsk som Monument to the Discoveries, og på norsk kjenner vi det som oppdagelses monumentet.

Dette monumentet ligger ved elva Tejo og det ble bygget for å feire den store oppdagelsesperioden i historien, en epoke der Portugal virkelig var en stormakt.

Selve monumentet har en høyde på over 50 meter og det ble ferdig laget til 1960. På monumentet kan du se kjente oppdagere som Vasco da Gama, Pedro Álvares Cabral, Luís de Camões, Saint Francis Xavier og mange andre oppdagere, misjonærere og navigatører. Helt foran står Henrik Sjøfareren som regnes for å være oppdagelsesreisenes far.

Inngangsbilletten til monumentet koster 4 Euro og for denne prisen kan du komme deg opp i tårnet og derfra kan du nyte den flotte utsikten. Om du lurer mer på hvordan du kan komme deg til dette monumentet kan du lese mer om dette i den følgende artikkelen om Belem tårnet.

Bilder av oppdagelsesmonumentet

oppdagelsesmonumentet oppdagelsesmonumentet lisboa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *