St. George slottet

Slottet i Lisboa heter egentlig St. George slottet og det er en av de viktigste severdighetene i hovedstaden. Det ligger oppe på en høyde og herfra kan man nyte en fantastisk utsikt mot blant annet Tejo elven.

Det har vært mye liv oppe på denne høyden gjennom historien og de eldste funnene tilsier at det var menneskeliv her allerede flere tusen år får romerne tok over området. De eldste ruinene etter festningsverk er fra rundt 50 før Kristus da romerne tok over kontrollene og begynte byggearbeidet sitt på høyden.

I dag kan du selvfølgelig besøke høyden og slottet som turist. For å komme deg innenfor murene må du betale en inngangsbillett, så dette er altså ikke et gratis utsiktspunkt, men om du vil nyte utsikten og selve slottet må du betale for å gjøre det!

For å komme deg til slottet kan du enten gå fra sentrumsområdet (det er ikke så langt). Du kan også reise med enten en buss eller med for eksempel trikk 28 og så må du bare gå litt fra stoppet for å komme deg opp til murene til selve slottet.

Castle St George
«CastleSaintGeorge» av Massimo Catarinella – Eget arbeid. Lisensiert under CC BY 3.0 via Commons.