St. George slottet

São Jorge Castle ligger i det historiske distriktet Alfama i Lisboa og er en av de mest populære turistattraksjonene i hele Portugal. Slottet bygget på en bakketopp med utsikt over byen, og dateres tilbake til det 11. århundre. Det har vært et vitne til landets historie og spilt en viktig rolle i forsvaret av Lisboa.

Slottet ble bygget av maurerne under deres okkupasjon av den iberiske halvøy. Det ble opprinnelig brukt som en festning for å beskytte byen mot inntrengere. I 1147 ble slottet erobret av de kristne hærene under Reconquista, og det ble det portugisiske monarkiets kongelige palass. I løpet av årene ble slottet renovert og utvidet til å bli et kompleks av bygninger som fungerte som bolig for kongene av Portugal.

I dag er slottet åpent for publikum, og besøkende kan utforske murene, tårnene og gårdsplassene. Slottets arkitektur er en blanding av maurisk, gotisk og renessansestil, som gjenspeiler de forskjellige periodene i historien. Slottets vegger er laget av stein og tilbyr fantastisk utsikt over byen og elven Tejo.

En av de mest slående egenskapene til slottet er Torre de Ulisses, også kjent som Tower of Ulysses. Dette tårnet er oppkalt etter den greske helten Ulysses, som skal ha stoppet i Lisboa på vei tilbake fra den trojanske krigen. Tårnet tilbyr panoramautsikt over byen og er et populært sted for turister å ta bilder.

Et annet høydepunkt på slottet er Alcáçova, det tidligere kongelige palasset. Palasset er en praktfull bygning med gårdsrom og hager. Den indre delen av palasset er restaurert og besøkende kan se rommene der kongene av Portugal en gang bodde. Palasset huser også et museum som viser historien til Lisboa og slottet.

Besøkende kan også utforske slottets arkeologiske område. Området inkluderer en del av slottsmuren som dateres tilbake til 800-tallet, samt en sisterne og et vannhjul.

Slottet er omgitt av hager, inkludert vakre Jardim do Castelo. Hagen har en rekke planter og blomster, samt fontener og skulpturer. Det er et populært sted der besøkende kan slappe av og nyte utsikten over byen.

I tillegg til sin historiske betydning og arkitektoniske skjønnhet, arrangerer slottet også kulturelle begivenheter og aktiviteter. Gjennom året er det konserter, teaterforestillinger og kunstutstillinger som finner sted innenfor slottsmurene.

For å komme deg til slottet kan du enten gå fra sentrumsområdet (det er ikke så langt). Du kan også reise med enten en buss eller med for eksempel trikk 28 og så må du bare gå litt fra stoppet for å komme deg opp til murene til selve slottet.

Castle St George
«CastleSaintGeorge» av Massimo Catarinella – Eget arbeid. Lisensiert under CC BY 3.0 via Commons.