Cristo Rei

Om du tilfeldigvis skulle se et bilde av Cristo Rei et sted på internett vil både du og de andre som ser sammen med deg høyst sannsynlig tenke at dette er en statue i Rio i Brasil. Sannheten er derimot at Cristo Rei er i ferd med å bli ett av de mest kjente landemerkene i Lisboa så når du legger turen innom byen er dette et av stedene du absolutt bør innom!

Arbeidet med å bygge Cristo Rei startet på dagens sted i 1959 og den som styrte nasjonen på den tiden var mannen kjent mer som en diktator. Navnet hans var António de Oliveira Salazar, og det var han som ga tillatelsen til å bygge monumentet som var svært inspirert av det i Rio.

Cristo Rei ble ferdig i 1969 og det ble reist for å gi takk til Gud for at han sparte Portugal under Andre Verdenskrig. Da de først planla monumentet i 1940 var det ment å være en bønn til Gud om å bevare dem under krigen, men i stedet ble det altså et takkemonument til Gud for at han sparte dem. Det finnes også et kapell oppe i monumentet så om du har lyst til å takke Gud for noe, eller kanskje be for noe eller noen er dette også mulig å kombinere med besøket.

Statuen befinner seg på en høyde som ligger 133 meter over Tajo elva, og monumentet selv er 110 meter. Utsiktspunktet befinner seg på 82 meter, noe som betyr at selve statuen er 28 meter høy.

Hvordan kommer jeg meg til Cristo Rei?

For å komme deg til Cristo Rei må du reise med båt fra Cais do Sodre til Cacilhas. Denne turen koster cirka 2 Euro per vei. Når du er framme må du hoppe på buss 101 som tar deg til Cristo Rei. Billettene til denne turen kjøpes direkte fra sjåføren og de koster også rundt 2 Euro. Selve inngangsbilletten til Cristo Rei koster 4 Euro.

Cristo Rei Lisboa

Av. Cristo Rei, 2800-058 Almada, Portugal
Åpningstider: 9.30 – 18.30 (noen ganger til 19.00)

Cristo Rei bilder

Cristo Rei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *