Julemarked

Planlegger du en reise til Lisboa før jul? Lurer du på om det er fine julemarkeder verdt å besøke i Lisboa? Her har vi laget en guide som inneholder informasjon om de viktigste stedene i Lisboa å besøke før jul, samt om det som finnes av julemarkeder i byen og i nærheten!

Portugal og Lisboa har ingen stor og lang tradisjon når det gjelder julemarkeder. Mens man i Tyskland og i Østerrike trengte noe til å lyse opp hverdagen i desember, har man i Portugal kosa seg med fint vær, så de skjønte nok ikke poenget med julegløgg (gluhwein) og lignende med en gang. Men, etter å ha sett hvor populære slike julemarkeder er i andre byer verden rundt er det nå mer og mer på gang også med julemarkeder og juleturisme i Lisboa.

Det kan selvfølgelig fortsatt ikke sammenligens med de herlige julemarkedene i byer som Wien, Budapest, og Praha, men allikevel, det er hyggelig – og, det er mye bedre vær. Det er kanskje ikke så dumt å vurdere allikevel!

Julemarkeder i Lisboa

Her finner du informasjon om de mest populære julemarkedene i Lisboa.

Wonderland Lisboa

Dette er det største og mest kjente markedet i Lisboa. Det kalles for Wonderland og det arrangeres i Parque Eduardo VII. Denne parken ligger omlag 2 kilometer fra indre sentrum i Lisboa, men det er en veldig flott gåtur langs en fantastisk gate, så det er ingen du ide å gå dit. Vil du allikevel bruke kollektivtransport kan du kjøre med metro til stoppet Parque eller til Marques de Pombal.

I det såkalte Wonderland finner du boder der du kan kjøpe juleprodukter, du kan drikke varm vin, det finnes brente kastansjer, og så er det også skøytebane for barm og voksne, og et stort pariserhjul som skaper stemning og litt utsikt. For de som ønsker å vite mer om julenissen har han faktisk hus her, så han kan man også bli bedre kjent med hvis man besøker Wonderland i Lisboa.

Wonderland Lisboa - det mest kjente julemarkedet i Lisboa
Wonderland Lisboa

Julemarkedet på Rossio plassen

Rossio-plassen ligger flott i sentrum av Lisboa og her er det forskjellige markeder året rundt. Men, når desember kommer og det er jul i lufta, kommer også juletreet fram, da kommer julebelysningen, og da blir det også julegløgg og andre ting man finner i bodene på plassen. Dette er et marked i stor utvikling, noe som betyr at det blir bedre og bedre for hvert eneste år. Og går du bare rundt i gatene i Lisboa sentrum er dette et marked du uansett vil møte på.


Det er også mange gater i sentrum som har hyggelig julebelysning, og det blir hyggeligere og hyggeligere å traske rundt i Lisboa sentrum fra år til år. Men, det mest kjente julemarkedet ligger et godt stykke utenfor Lisboa. Det er det såkalte Obidos markedet.

Julemarkedet i Obidos

Obidos er en liten landsby som ligger rundt 70 minutter kjøring fra Lisboa. Distansen som må dekkes er mellom 90 og 110 kilometer (det kommer ann på hvilken vei du tar). Men, er det verdt å gjøre unna en slik tur for å få julestemning?

Sannheten er at Obidos er en kjemephyggelig landsby året rundt, så hit kan det også være hyggelig å komme på sommeren. Men, før jul gjøres det om til en julelandsby som bygges opp rundt borgen som er midt i sentrum. Det hele ser fantastisk ut, og her er det skøytebane, pariserhjul, karuseller, boder, og alt som hører med til juleopplevelsen.

Julelandsby og julemarked i Obidos
Julemarked i landsbyen Obidos et godt stykke utenfor Lisboa

Datoer for julemarkedene i Lisboa

Ønsker du å vite mer konkret når de forskellige julemarkedene i Lisboa kommer til å åpne? Sjekk våre siste blogginnlegg som har med julemarked å gjøre for å finne mer informasjon.

[RSSImport display=»2″ feedurl=»https://www.lisboaguide.no/tag/julemarked/feed» date=»true»]


Vi håper denne informasjonen gjør det enklere å planlegge førjulsreisen til Lisboa.

Har du ellers en kommentar, et spørsmål eller noe annet på hjertet er det bare å bruke kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *