Forslag til programmer på en varm sommerdag i Lisboa

Shopping LIsbon

Det kan bli litt for varmt i Lisboa på sommerne, og på slike dager kan det være slitsomt å tråkke opp og ned gatene i sentrum av Lisboa. Hva bør man gjøre i stedet? Her er noen ideer og forslag til programmer som kan egne seg godt i Lisboa på en slik varm sommerdag.

Det er utrolig mange spennende ting å gjøre i Lisboa. De mest populære programmene er selvfølgelig å reise med trikk nummer 28, besøke Belem og shoppe i gågata, men alle disse programmene kan bli skikkelig svette midt på sommeren. I dagens første timer går det bra, og også litt utpå ettermiddagen, men midt på dagen blir det i varmeste laget. Heldigvis er det mange programmer som egner seg i denne tidsperioden også, og her skal vi komme med noen forhåpentligvis gode forslag.

Populære programmer i Lisboa på en varm sommerdag

Besøk Vasco da Gama senteret

Når det blir skikkelig varmt vil selv den staeste mann være glad for å besøke et kjøpesenter med air-condition på plass. Derfor anbefaler vi å besøke Vasco da Gama kjøpesenteret som ligger ved Oriente stasjonen i Lisboa på en slik dag. Her finner det stor matbutikk, massevis av klesbutikker, men også restauranter der man kan sette seg ned for å både spise og drikke. Slik går timene fort, og når man er ferdig er det blitt litt kjøligere og du kan på ny innta Lisboa sine gater.

Shopping LIsbon

Du kan selvfølgelig gå i gågata, Rua Augusta, i stedet, men det blir grisevarmt og tett befolket, så en ganske svett opplevelse.

Ta en tur for å se på fisker

Rett ved siden av Vasco da Gama senteret, finner du et flott akvarium (eller oceanarium som de kaller det). Her kan du se på sjøfisker og dyr, og det selvfølgelig i et lokale som er godt utstyrt med air-condition. Dette er et program som passer både for stor og liten, og har man lyst kan man reise med den lille taubanen etterpå som er rett ved siden av akvariet. Man kan selvfølgelig også kombinere dette med shopping på kjøpesenteret.

Finn en restaurant med air-condition

Det høres kanskje litt brutalt ut å sitte på restaurant i mange timer midt på dagen, men det er svært viktig å bi kjent med den lokale kulturen. Derfor bør man under oppholdet i Lisboa ta et slikt besøk og spise seg rett og slett gjennom menyen. Er man 3-4 stykker bestiller man 2-3 forretter og alle smaker på alt. Deretter gjør man det samme med hovedrettene og deretter med dessert. I tillegg smaker man på de lokale drikkene, og før man vet ordet av det, har det plutsetlig gått 2-3 timer og det er ikke så varmt på utsiden lenger. Glem for all del ikke, at en by må ikke bare ses og oppleves, den må smakes!

Besøk Sintra

Sintra er det mest populære turistmålet for de som ønsker en utflukt fra Lisboa. Denne lille byen er helt fantastisk, med herlig arkitektur og flotte fjell rundt der man kan besøke slott og se gamle bygninger. Hvis du ser på bildet nedenfor får du en liten smakebit på hva det er snakk om, men Sintra er en by som bør besøkes, uansett om det er varmt eller ikke.

Kanskje du lurer på hvorfor Sintra er bedre enn Lisboa på en varm dag? Det er et godt spørsmål, men de fleste sier at Sintra er litt kjøligere og friskere enn Lisboa, og derfor steker man ikke så ille midt på dagen i Sintra, som det man gjør i Lisboa.

Besøk Sintra
Vakre Sintra – Av Petr Podrouzek / Shutterstock

For å komme deg til Sintra kan du for eksempel reise med tog fra Entrecampos eller Sete Rios stasjonen i Lisboa. Du kommer deg enkelt til disse stasjonene ved å ta metroen til stasjonene med samme navn, noe som gjør at det er enkelt å reise til Sintra med tog, uansett hvor du bor i Lisboa.

Ta en tur på stranda

Har du lyst til å slappe av på stranda? Portugal har tross alt et bedre klima enn Norge, så kanskje du bare vil flaten ut, og ligge vannrett på en strand? Tar du toget i retning Estoril og Cascais, vil du straks få muligheten til å komme deg til flere slike strender. De to mest kjente heter Praia de Carcavelos og Praia Sao Pedro. For å komme seg i denne retningen må du reise med tog fra Cais do Sodre som ligger i sentrum av Lisboa, og turen er unnagjort på under 30 minutter.

Expo 98

I 1998 arrangerte Lisboa World Expo. Dette var et svært populært arrangement, og den siste dagen var det så mye som 300,000 mennesker innom. Etter utstillingen ble området stengt, men bare ett år senere åpner området på nytt. Det het da Nasjonalparken (Parque das Nações). Det ligger rett ved Oriente stasjonen, og det er her du blant annet finner Vasco da Gama senteret og akvariet. Området har derimot mer å by på enn bare dette. Her finner du en stor utstillingshall, den kjente MEO Arena (som er den mest populære konsertarenaen i Lisboa), et vitenskapsmuseum og også et stort casino.

Ta en tur i dyreparken

Selvom det er varmt og sola skinner, opplever man ofte en dyrepark som sval og god. Her kan du se på drøssevis av dyr, og igjen er det et program som hele familien vil sette pris på. Hver dag er det mating av delfiner, det er sel show og du kan også se massevis av andre dyr her. Det er enkelt å reise til dyreparken med metro, og du kan lese mer om dyreparken i Lisboa her.

Besøk dyreparken i Lisboa
Besøk dyreparken i Lisboa

Kom deg rett til hotellet!

Hvis du ankommer Lisboa og det er mer enn 30 varmegrader, er det kjipt å reise rundt med mye baggasje med kollektivtransport. Vi hjelper deg gjerne med en privat taxi og sjåfør som venter deg i ankomsthallen på hotellet. Du vil da bli kjørt rett til ditt hotell og du kan raskt innta ditt hotell rom (med air condition forhåpentligvis) i løpet av noen få strakser. Du kan lese mer om privat flyplass transport i Lisboa her.

Er du klar for en varm sommerdag i Lisboa?

Vi håper disse tipsene har hjulpet deg, inspirert deg og gitt deg noen gode ideer. Har du videre spørsmål er det bare å bruke kommentar feltet nedenfor. For deg som har gode tips som vi ikke har tatt med på denne lista er det selvfølgelig også bare å skrive en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *